Ikääntyneiden kuntoutus (IKKU-kurssi)

Live-säätiö
0,00 € / Kelan kustantama kurssi

Hinnoittelun lisätiedot ›

ma-pe 8-16

IKKU-kurssi tukee kuntoutujan fyysistä, psyykkistä, kognitiivista ja sosiaalista toimintakykyä sekä aktiivisuutta ja osallistumista arjen eri ympäristöissä ja verkostoissa.

Lisätiedot palvelusta

Kenelle?

Kohderyhmänä ovat kotona tai palvelutalossa asuvat yli 68-vuotiaat monisairaat aikuiset, jotka ovat poissa työelämästä. IKKU-KURSSILLE ei valita henkilöitä, joilla on merkittävä kuntoutumisprosessia vaikeuttava toimintakyvyn vaje, väsyvyys, vaikea sairaus tai edennyt muistisairaus. MMSE vähintään 24/30. Kuntoutujan puoliso tai muu aikuinen omainen, läheinen tai läheiset osallistuu palveluntuottajan toteuttamalle kotikäynnille jaksojen välissä.

Tavoitteet

IKKU-kurssi tukee kuntoutujan fyysistä, psyykkistä, kognitiivista ja sosiaalista toimintakykyä sekä aktiivisuutta ja osallistumista arjen eri ympäristöissä ja verkostoissa.

  • Kuntoutumisen lähtökohtana kurssilla on vanhuuden elämänvaiheen ymmärtäminen aikaisemman elämänkulun näkökulmasta.
  • Menneen elämän ja sen tapahtumien läpikäyminen auttaa kuntoutujaa käsittelemään terveyden, toimintakyvyn ja osallistumisen muutoksia.
  • Kuntoutuksen avulla edistetään kuntoutujan tulevaisuuteen suuntautumista ja realististen kuntoutustavoitteiden asettamista.
  • Kuntoutuja oppii ja omaksuu sellaisia omatoimisia ja aktiivisia toimintatapoja, joiden avulla hän suoriutuu päivittäisistä tehtävistään ja voi itse vähentää ikääntymisen ja sairauksien vaikutuksia omaan elämäänsä.

Kurssin kokonaisuus toteutetaan keskimäärin 10 kuukauden aikana sisältäen seurantayhteydenotot. Kuntoutujan kuntoutuspäivä kestää enintään 8 tuntia. Tähän sisältyvät siirtymiset tiloista toiseen, ohjelman mukaiset lounas- ja välipalatauot sekä muut kuntoutujille tarpeelliset lepotauot. Kuntoutusohjelmaa on kuntoutuspäivästä keskimäärin 5 tuntia. Ohjelmassa korostuu ryhmämuotoinen toiminta.

Tiedustele lisää numerosta 040 136 1543 tai jätä viesti iisalmi@inlive.fi niin otamme yhteyttä.

Katso seuraavat kurssit täältä.

 

Tutustu palveluntarjoajaan

Palveluksessanne

Toimialueet

Palvelun luokittelu

Palveluntarjoajalta lisäksi

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ikääntyneiden kuntoutus (IKKU-kurssi)”