Hammashoito

Hammashoidon tavoite on suun terveyden edistäminen ja ongelmien ennaltaehkäisy. Usein kuitenkin vaaditaan myös erilaisia hoitotoimenpiteitä, hampaiden paikkauksesta aina proteesi- ja implanttihoitoihin. Huono suunterveys on riskitekijä myös useamman vakavamman sairauden taustalla. Lisäksi suun infektiot voivat huonontaa monen kroonisen sairauden hoitotasapainoa. Osa suun terveydenhuollon palveluista voidaan myös tuoda kotiin, palveluntarjoajasta riippuen. Myös kotona toteutettava suun terveydenhuolto on terveydenhuoltolainsäädännön alaista toimintaa. Hammashoitopalvelut tuottavalla palveluntarjoajalla on Suomessa laillistettu hammaslääkärin, suuhygienistin tai hammashoitajan tutkinto.

Tulosta listaus
 

Näytetään ainoa tulos

Hammashoito

Ikääntyessä on hyvä huomioida suun terveys osana kokonaisterveyttä. Hampaiden ja suun tulehdukset vaikuttavat elimistön puolustuskykyyn ja voivat olla yhteyksissä moniin sairauksiin.

Tavallisimpia ikäihmisten suun vaivoja ovat kuivuuden tunne suussa, ikenien vetäytyminen ja hampaiden haurastuminen. Jotkin lääkkeet saattavat myös altistaa hampaita reikiintymiselle tai iensairauksille.

Suun vaivoja ja terveysongelmia voi lisätä se, jos ihminen ei enää kykene itse huolehtimaan suun terveydestä. Hampaiden omahoidon merkitys on suuri, lisäksi säännöllinen hammaslääkärissä käynti, terveet elämäntavat pitävät suun ja hampaat hyvässä kunnossa. Hammashoidon tavoitteena on ongelmien ennaltaehkäisy sekä suun terveyden edistäminen.

Joskus kuitenkin tarvitaan erilaisia hoitotoimenpiteitä, kuten hampaiden paikkausta tai proteesi- ja implanttihoitoja. Hammashoitopalvelut tuottava palveluntarjoaja on Suomessa laillistettu hammaslääkäri, suuhygienisti tai hammashoitaja. Hammashoidon palvelut auttavat asiakasta ylläpitämään suun ja hampaiden terveyttä sekä parantavat elämänlaatua.

Tarjoomosta löydät ikäystävälliset, yksilölliset, luotettavat, ammattitaitoiset ja tarpeenmukaiset hammashoidon palvelut!

Hammashoitoa tarjoavat palveluntarjoajat löydät paikkakunnalta: Kuopio.