Osuuskunnan laajeneminen mahdollista myös muiden kuntien alueelle

03.02.2021 - Uutiset

Tarjoomo-osuuskunta on saanut alkunsa Kuopiosta. Osuuskunnan perustamista edelsi hanke, jossa oli mukana myös Kuopion kaupunki. Kuopion liittymisen jälkeen osuuskuntaan on tullut mukaan kymmeniä yrityksiä.

– Kun kunnan palveluohjaus ilmoittaa hyödyntävänsä Tarjoomoa työssään, lisää se yritystenkin mielenkiintoa Tarjoomoa kohtaan, kertoo Tarjoomon toimitusjohtaja Vesa Linnanmäki.

Tarjoomon toimitusjohtaja Vesa Linnanmäki

Tarjoomoa kohtaan on osoitettu kiinnostausta myös Kuopion ulkopuolella. Koska palveluhaku skaalautuu ongelmitta monenkin kunnan alueelle, näyttää osuuskunnan laajeneminen myös Pohjois-Savon muihin kuntiin todennäköiseltä jatkumolta.

– Palveluhausta suurimman hyödyn saavat ikäihmiset, jotka löytävät avun arkeensa kootusti yhdestä paikasta. Haluamme jakaa näitä etuja ikäihmisille myös laajemmin Pohjois-Savossa, toteaa toimitusjohtaja Linnanmäki.

– On hyvin mahdollista, että osuuskunnan alueellinen laajeneminen käynnistyy jo kevään aikana. Ensimmäinen tavoitteemme on, että kuopiolaiset löytävät Tarjoomoon. Kun kokemuksia syntyy riittävästi yhdeltä paikkakunnalta, myös laajeneminen on silloin helpompaa, päättää Linnanmäki.