Osteopatia

Osteopatia on manuaalisen terapian hoitomuoto, jota tehdään erilaisten mobilisaatio- , manipulaatio- ja pehmytkudoskäsittelyjen avulla. Osteopaatti käsittelee hoidossaan manuaalisesti niveliä, lihaksia ja sidekudoksia. Osteopaattisessa hoidossa voidaan keskittyä tiettyyn oireeseen, tai tukea kokonaisvaltaista kehon hyvinvointia. Osteopatiaa voidaan käyttää tuki- ja liikuntaelimistön hoitamisen lisäksi myös erilaisiin toiminnallisiin oireisiin, esimerkiksi hengitykseen tai ruoansulatukseen liittyen. Osteopaatti on virallisesti rekisteröity ammatinharjoittaja, jolla on lupa osteopaatti-nimikkeen käyttöön.

Tulosta listaus
 

Näytetään ainoa tulos

Osteopatia

Osteopatian tarkoituksena ja tavoitteena on niveliä, lihaksia ja lihaskalvoja käsittelemällä palauttaa sekä parantaa asiakkaan kehon toimintakykyä, hermoston kiputiloja sekä toimintahäiriöitä. Osteopaatin osaaminen on kattavaa ja turvallista tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitamisessa. Osteopaatit kuntouttavat ja hoitavat myös urheiluvammoja tai ylirasitustiloja. Osteopatiassa käytettävät tekniikat ovat kivuttomia ja turvallisia asiakkaalle. Osteopatiasta voi tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien lisäksi saada apua myös moniin toiminnallisiin oireisiin, kuten ruoansulatukseen tai hengitykseen liittyen.

Osteopatia on manuaalisen terapian hoitomuoto. Osteopatiassa käytetään erilaisia manipulaatio-, mobilisaatio- ja pehmytkudoskäsittelyjä. Keho sopeutuu erilaisiin haasteisiin ja usein oireita saattaakin ilmetä vasta, kun kuormitus kasvaa tietyn rajan yli. Häiriöt ovat haitaksi mm. toimintakyvylle ja asentoaistille. Erilaiset jännitystilat saattavat myös heikentää paikallista verenkiertoa tai aiheuttaa nivelten kulumista. Osteopaatti tukee kehoa sopeutumaan, jolloin kehon kapasiteetti toimia parhaalla mahdollisella tavalla voi kasvaa.

Kipu ei välttämättä ole ainoa syy hakeutua osteopaatille. Stressi ja stressin mukana tuomat oireet voivat olla yksi syy. Ennen osteopaatille hakeutumista on syytä ottaa huomioon asiakkaan ikä ja mahdollista hoitoa rajoittavat perussairaudet, esimerkiksi osteoporoosi. Nämä eivät kuitenkaan ole esteenä hoidolle, mutta vaikuttavat hoitotapoihin ja tekniikoihin.

Osteopaatti haastattelee asiakkaan, jossa hän huomioi asiakkaan kokonaistilanteen. Haastattelun jälkeen osteopaatti tutkii kehon käsin tunnustelemalla, jolloin hän arvioi nivelten liikkuvuutta ja lihasten mahdollisia jännityksiä. Tutkimuksen ja haastattelun perusteella osteopaatti voi päätellä millainen hoitosuunnitelma olisi paras mahdollinen asiakkaan tilanteeseen. Hoidon edistymistä seurataan.

Tarjoomosta löydät ikäystävälliset, yksilölliset, luotettavat, ammattitaitoiset ja tarpeenmukaiset osteopaatit!

Osteopatian palveluja tarjoavat palveluntarjoajat löydät paikkakunnalta: Kuopio.