Ensimmäiset Tarjoomon sertifikaatit myönnetty

21.03.2023 - Uutiset

Tarjoomon ikäystävällinen -yrityskurssi antaa yrityksille eväitä ikäystävällisyyden kehittämiseen. Kurssin päätteeksi osallistujat laativat ikäystävällisen yrityksen palvelulupauksen. Palvelulupauksen ideana on viestiä ikäihmisille, millaisia asioita yritys pitää tärkeänä ja mihin on sitoutunut palvellessaan ikähimisiä.

Palvelulupauksen laatimisen jälkeen yrityksellä on oikeus Tarjoomon sertifikaatin käyttöön. Sertifikaatti näkyy palveluhaussa yrityksen tietojen yhteydessä. Oranssi sydän kertoo, että yritys on sitoutunut huomioimaan ikääntyneet toiminnassaan.

Toinen sertifikaatin saaneista yrityksistä on varkautelainen Kotipalvelu Verenpisara. Kurssin käynyt Kirsi Piironen kertoo, että tuttuihin asioihin työssä rutinoituu, eikä asioihin tule aina kiinnittäneeksi tarpeeksi huomiota.

– Tuli hyviä muistutuksia, että noihin asioihin kiinnittäisi huomiota, toteaa Kirsi.

– Esimerkiksi työvuorolistojen suunnittelussa pitää ottaa hoidon jatkuvuus huomioon. Meillä on asiakkaita, joilla on monta käyntiä päivässä. Tällaiset käynnit pitää pystyä tekemään oikeaan aikaan päivästä. Työntekijän sairastuessa pitää ensisijaisesti toteuttaa kaikki hoitokäynnit ja siirtää siivousaikoja mahdollisuuksien mukaan.

Sertifikaatti on myönnetty myös Psykoterapiakeskus Mielenpajalle, jonka yrittäjänä toimii ratkaisukeskeinen psykoterapeutti Marjo Hirvonen.