Fysiomaker: asiantuntevaa ohjausta ja innostamista

07.02.2023 - Uutiset

Innostuneita, motivoituneita ja monipuolisesti harjoittelevia.

Tällaisia ovat ikääntyneet kuntoilijat Fysiomakerin Joona Kokkolan mukaan. Fysiomaker on kuopiolainen fysioterapiaa, hierontaa, osteopatiaa sekä personal trainerin eli henkilökohtaisen valmentajan ohjausta tarjoava yritys. Parhaillaan Fysiomaker toimii Kuopiossa kolmessa eri toimipisteessä, ja toiminta laajenee piakkoin myös Siilinjärvelle ja Juankoskelle.

Etenkin Niiralankadun toimipiste on suunniteltu esteettömyyttä silmällä pitäen, kertoo Joona.

– Ulko-ovella on luiska sisääntuloa helpottamassa, ja huoneissa on tilaa liikkua pyörätuolilla ja esimerkiksi hieronnat ja muut käsittelyt voidaan usein tehdä myös asiakkaan istuessa pyörätuolissa. Esteettömyyteen kiinnitettiin huomiota jo toimitiloja suunnitellessa, myös lupien saanti toimintaan edellyttää soveltuvia tiloja, hän täsmentää.

Monet Fysiomakerin asiakkaista ovatkin ikääntyneitä, jotka tulevat palvelun pariin esimerkiksi leikkaukseen jälkeistä kuntoutusta varten. Moni jää pitkäaikaisemmaksi asiakkaaksi.

Fysioterapeutti ja ikääntynyt miesasiakas

– Kun asiakas huomaa harjoittelun tulokset, se motivoi ja tuo halun jatkaa liikuntaa. Pyrimme löytämään jokaiselle sopivan lajin, olipa se sitten sulkapallo tai salilla käynti. Sitä kautta löytyy sisäinen innostus ja liikuntahalut heräävät uudelleen. Etenkin täällä Kuopiossa ikääntyneet asiakkaat ovat todella motivoineita ja innokkaita harjoittelijoita, joiden kanssa joutuu melkein jarrumiehenä toimimaan, ettei harjoittelussa oteta liian suuria harppauksia kerralla.

Fysiomakerin asiakkaat pääsevät harjoittelemaan monipuolisesti. Kuopio-hallin sekä uuden uimahallin mahdollisuuksia käytetään laajasti hyväksi. Kaupungin kuntosaleilla voi harjoitella myös pyörätuolista käsin.

Harjoitusohjelmissa otetaan huomioon asiakkaan ikä ja toimintakyky. Esimerkiksi iän tuomaan liikkeiden hidastumiseen voidaan vaikuttaa lihaskestävyyttä sekä nopeusvoimaa kehittämällä.

– Ikäihmisten kuntoutus ja personal trainer-ohjaus ovat nykyään enemmän ja enemmän esillä, ja oman kokemuksen mukaan kuntoilu on hyvällä tolalla. Hoitoon hakeutumisessa olisi kuitenkin vielä parantamisen varaa, sillä monet odottelevat ongelmien kanssa kotona liian pitkään. Moni vaiva on helpompi hoitaa kun siihen pääsee puuttumaan ajoissa, Joona muistuttaa.

Jos sinä tai läheisesi siis tarvitsette apua kunnon ylläpitämisessä, etsit apua kolotuksiin tai erilaisiin vaivoihin, tai haluaisit taas kokea liikunnan iloa, ota yhteyttä Fysiomakeriin tai muihin Tarjoomon fysioterapiaa ja liikunnan ohjausta tarjoaviin ammattilaisiin. Apua on tarjolla!