FysioSenior vuoden 2023 ikäystävällinen yritys Pohjois-Savossa

29.11.2023 - Uutiset

Tunnustuksen myöntäneen Tarjoomo-osuuskunnan raati vaikuttui ikäihmisten monipuolisesta huomioimisesta voittajayrityksessä. Tunnustuspalkinto myönnettiin Tepi Terveyspalvelut Oy:lle.

Vuoden 2023 ikäystävälliseksi yritykseksi Pohjois-Savossa on valittu FysioSenior Oy. Palkinto jaettiin nyt ensi kertaa ja luovutettiin FysioSenior Oy:lle tiistaina 28.11.

-Kiinnitimme Vuoden ikäystävällinen yritys -tunnustuksen saajan valinnassa huomiota ikäystävällisen yrityksen arviointiperusteisiin. Sellaisia ovat esimerkiksi asiakaspalvelu, viestintä, saavutettavuus ja esteettömyys. Näin voittajan valintaa avaa palkintoraadin puheenjohtaja, lehtori (el.), filosofian lisensiaatti Mirja Kontio.

Kilpailuun oli ilmoittautunut tai ilmiannettu 15 pohjoissavolaista yritystä. Valinta tehtiin yrityksiltä saatujen kuvausten sekä asiakkailta tulleiden ilmiantojen perusteella.

-Ehdokkaita läpi käytäessä oli hienoa huomata, miten monet yritykset ovat jo ottaneet sydämen asiakseen huomioida myös ikäihmisten tarpeita. Valinta ei ollutkaan helppo, vaan palkinnon olisi voinut antaa monelle muullekin yritykselle, raadin puheenjohtaja kertoo.

-Voittajayrityksen yhtenä erikoisuutena oli selkosivut, mikä oikeastaan ylittikin sen, mitä osasimme odottaa, Kontio toteaa. 

FysioSenior on paikallisesti Kuopion alueella toimiva perheyhtiö, joka on perustettu vuonna 2006. Yrittäjä Marja Korhosen mukaan ikäystävällisyys on heille yritystoiminnan perusta ja tämän arvon pohjalta yritystä on kehitetty jo 17 vuoden ajan.

-Tämä tunnustus tuntuu erityisen hyvältä koko työhönsä sitoutuneen ja sydämellään työtään tekevän henkilöstömme puolesta, Korhonen iloitsee .

FysioSeniorin palveluita ovat mm. fysioterapia, kotikuntoutus, ryhmätoiminta ja kuntosali sekä DigiSenior etäpalvelu. FysioSeniorin toimipiste löytyy osoitteista Kauppakatu 9 ja Kiekkotie 2. Kuntosali sijaitsee Männistön Mäntykampuksella. 

Vuoden ikäystävällinen yritys -tunnustuspalkinto Tepi Terveyspalvelut Oy:lle

Vuoden ikäystävällinen kilpailun yhteydessä jaettiin myös tunnustuspalkinto. Sen sai ikäihmisten tarpeet erityisellä tavalla huomioivasta palveluinnovaatiosta Tepi Terveyspalvelut Oy.

“Kyse on kiireettömästä ambulanssikuljetuksesta tilanteisiin, joissa asiakkaan kunto edellyttää sairaanhoitajan tukea ja turvaa matkan ajaksi.”

Yllä olevassa kuvassa Mika Wickstrand (vas.), Pasi Mattinen sekä valintaraadin puheenjohtaja Mirja kontio ja valintaraadin jäsen Marketta Rantama.

Tepi Terveyspalvelut on sairaanhoitaja Mika Wickstrandin ja lääkintävahtimestari Pasi Mattisen pyörittämä yritys, joka tarjoaa mm. terveysneuvontapaleluita kylätaloille, kyläkauppoihin, apteekkeihin ja tapahtumiin. Tepi Terveyspalveluiden matkahoivapalvelu on erinomainen esimerkki innovaatiosta, joka syntyy, kun jo olemassa olevalle palvelulle löydetään uudenlaisia käyttötapoja. Yrittäjä Mika Wickstrand kuvaa tunnustuspalkinnon saanutta matkahoivapalvelua näin:

-Kyse on kiireettömästä ambulanssikuljetuksesta tilanteisiin, joissa asiakkaan kunto edellyttää sairaanhoitajan tukea ja turvaa matkan ajaksi. Matkan kohteena voivat olla esimerkiksi syntymäpäivät, häät tai hautajaiset. Palvelumme soveltuu hyvin myös niihin tilanteisiin, joissa asiakas haluaa piristää päiväänsä, tehdä vierailun tai päästä turvallisesti näkemään esimerkiksi jonkin erityisen paikan tai maiseman.

Vuoden ikäystävällinen yritys -palkinto on osa Tarjoomo-Osuuskunnan Yritykset ikäystävällisiksi muuttuvassa toimintaympäristössä -hanketta. 

– Osuuskunnan tavoitteena on, että palkinto jaetaan jatkossa vuosittain, kertoo osuuskunnan toimitusjohtaja Vesa Linnanmäki. – Yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita ikäystävällisyyden kehittämisestä suosittelemme Tarjoomon Ikäystävällinen yritys -verkkokurssia.

Ikäystävällinen yritys -kurssi antaa valmiuksia käydä systemaattisesti läpi palveluiden ikäystävällisyyden eri osa-alueita, kuten esteettömyys, saavutettavuus tai ikäystävällinen asiakaspalvelu. Kurssi löytyy osoitteesta Tarjoomo.fi/koulutukset.

Vuoden ikäystävällinen yritys -kilpailun palkintoraatiin kuuluivat puheenjohtaja Mirja Kontion lisäksi projektipäällikkö Marketta Rantama Savon yrittäjistä sekä Tarjoomo-osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Eija Rytkönen, joka toimii myös Pohjois-Savon muisti ry:n toiminnanjohtajana.