Kotipalveluyrittäjä Minna Kujanpää: “Välillä sitä pysähtyy miettimään, millainen etuoikeus minulla on tehdä tätä työtä”

19.08.2022 - Uutiset

Hoiva- ja kotityöpalvelut Minna Kujanpää on yhden naisen yritys, joka tarjoaa monipuolisia hoiva- ja apupalveluja jokaisen asiakkaan tarpeisiin yksilöllisesti vastaten. Minna palvelee asiakkaita vauvasta vaariin.

Tyypillistä työpäivää ei ole, sillä työtehtävät vaihtelevat runsaasti. Työtehtävinä saattaa olla ikäihmisen saattamista päivätoimintaan, kauppaostoksissa ja siivoamisessa avustamista, omaishoitajan lomitusta tai erityislasten kanssa harrastamista. Kaikessa toiminnassa asiakas on aina keskiössä.

Vaikka yksinyrittäjällä riittää asiakkaita jonoksi asti ja työpäivät saattavat venyä pitkiksikin, Minna kertoo nauttivansa työstään. Työn suolana on ihanat asiakkaat. Pitkäaikaisten asiakkuuksien myötä on tärkeitä ja ainutlaatuisia ihmissuhteita, joiden pohjana on molemminpuolinen luottamus.

On ilo ja kunnia olla aivan kuin osa asiakkaiden perhettä. Siinä tullaan puolin ja toisin hyvin läheisiksi. Välillä sitä pysähtyy miettimään, millainen etuoikeus minulla on tehdä tätä työtä, Minna kertoo.

Minnan puheista paistaa lojaalius pitkäaikaisia asiakkaita kohtaan.

Vakioasiakkaat ja heidän lisätarpeensa hoidetaan aina ensin. Vasta sitten otan uusia asiakkaita, mikäli kalenterissa on tilaa.

Vaikka Minna yksinyrittäjänä toimiikin, hän arvottaa yrittäjien yhteistyön korkealle.

– Eräs veteraaniyrittäjä peräänkuulutti minulle, että yksin ei tässä työssä pärjää, verkostoa täytyy olla!”, Minna kertoo.

Minna näkee Tarjoomon merkittävänä yrittäjiä tukevana yhteistyöverkostona. Verkostoitumista tukevat myös Tarjoomon ilmaiset koulutukset, joista esimerkiksi työhyvinvointivalmennukseen Minnakin aikoo osallistua.

Minna tekee paljon yhteistyötä myös kunnallisen kotihoidon kanssa, ja korostaa, että niin yksityisille kuin julkisillekin palveluille on paikkansa. Hän kokee yrityskulttuurin muuttuneen positiiviseen suuntaan viimeisen vuosikymmenen aikana.

– Enää kanssayrittäjiä ei nähdä niinkään kilpailijoina, vaan yhteistyökumppaneina.

Yksinyrittäjille tällainen yhteisöllisyys mahdollistaa esimerkiksi lomailun, sillä kollegoista voi saada esimerkiksi tuurausapua loman ajaksi.

Aada Kokkonen

Tarjoomon viestintäharjoittelija

hoivapalvelu
ikääntyneet
ikäystävällinen
Kotipalvelu
Kuopio
yksinyrittäjä