Tarjoomon koulutuksesta alkusysäys uudenlaiselle ikääntyneiden palvelulle

25.05.2023 - Uutiset

Kaipaatko elämääsi ihmistä, jonka kanssa jakaa ajatuksia ja lievittää yksinäisyyttä? Haluatko olla mukana kehittämässä uutta palvelua ikääntyneelle väestölle?

Psykoterapiapalvelu Mielenpajan pilotoi ryhmämuotoista Minun Tarina® -pajaa Kuopiossa. Pajassa pääsee tutustumaan samassa elämäntilanteessa oleviin ihmisiin ja jakamaan kokemuksia.

Lisäksi jokainen osallistuja saa työskentelyn tueksi itselleen verkkomateriaalin. Itsenäisten tehtävien tavoitteena on suunnata ajatuksia tulevaan, menneisyydestä voimavaroja hakien.

Yrittäjä Marjo Hirvonen kertoo, että työskenneltyään ikääntyneiden kanssa pitkään mm. erikoissairaanhoidon puolella hän on huomannut, että yksinäisyys on painava ongelma ikäryhmässä. Hirvonen osallistui syksyllä Tarjoomon järjestämään palvelumuotoilun työpajaan. Ratkaisukeskeisenä psykoterapeuttina hän lähti työpajassa pohtimaan, miten voisi itse olla ongelmaa ratkomassa. Pohdinnan tuloksena syntyi Minun Tarina®-pajapilotti.

Paja on avoin yli 60-vuotiaille yksinäisyyttä kokeville. Ryhmä kokoontuu viiden viikon ajan kerran viikossa ja osallistujat sitoutuvat antamaan toiminnasta palautetta. Hirvosen mukaan tapaamiskerrat muovautuvat osallistujien toiveiden mukaan. Paja on osallistujille maksuton.

Lisätietoja Minun Tarina®-pajasta Marjo Hirvoselta, Psykoterapiapalvelu Mielenpaja