“Digimarkkinoinnin merkitys on korostunut koronan myötä”

27.07.2022 - Uutiset

Syksyllä 2022 Tarjoomossa järjestetään Ota digikanavat haltuun -onlinekoulutus. Koulutus toteutettiin myös keväällä ja palautteiden yleisarvosana oli huikea 8,5!

Kouluttajana on Viivi Väisänen, Markkinointi Muikeasta. Jututimme Viiviä ja keskustelimme hänen ajatuksistaan digimarkkinoinnista ja koulutuksen sisällöistä.

nainen istuu lattialla sosiaalisen median kanavien logojen keskellä

Miksi yrityksen kannattaa panostaa digitaaliseen markkinointiin?

– Ihmiset viettävät paljon aikaa älypuhelimen ja muiden digilaitteiden ääressä, ja digimarkkinoinnin merkitys on vain korostunut koronan myötä. Myös ikäihmisten osuus mm. somessa kasvaa kokoajan, Viivi toteaa.

Yksi hyöty on ehdottomasti se, että digimarkkinointi on edullisempaa kuin ns. perinteiset markkinointikanavat ja sitä on mahdollisuus kohdentaa hyvin tarkasti omalle kohderyhmälle.

Mitä yritys saa osallistuessaan tähän verkkokoulutukseen?

Osallistuja saa ymmärrystä digimarkkinoinnin eri kanavista ja niiden roolista markkinoinin kokonaisuudessa. Koulutus on myös käytännönläheinen, joten opetellaan, kuinka tehdään mainos Facebookiin tai Instagramiin.

Kevään koulutuksessa paljon positiivista palautetta tuli koulutuksen hakukoneoptimoinnin osuudesta, jossa käydään läpi, mitä on hakukoneoptimointi, ja miten tuotat hakukoneoptimoitua sisältöä

Olet itsekin yksinyrittäjä, miten huomioit pienen yrityksen rajalliset resurssit koulutuksen sisällössä?

Koulutuksen aikana käymme yhdessä läpi ideoita ja ajatuksia, miten löytää aikaa tai motivoida itseään esimerkiksi somen tekemiseen.

Annan esimerkkejä, millaisella panostuksella voi saada aikaan tuloksia digimarkkinoinnin keinoin. Keskitymme olennaiseen: Pienen yrityksen ei kannata olla kaikessa mukana, vaan valita yritykselle sopivat kanavat ja keskittyä niihin, Viivi toteaa viisaasti.

Kuka on Viivi Väisänen? Mitä haluaisit kertoa itsestäsi?

Olen toiminut digimarkkinoinnin yrittäjänä vuodesta 2020. Koulutukseltani olen Tradenomi (Bachelor of Business Administration) ja Vaatetusalan artesaani.

Etenkin viimeisen vuoden aikana koulutuksen tulleet isoksi osaksi yritykseni palveluita. Haluan auttaa yrittäjiä löytämään digimarkkinoinnin potentiaalin.

Töiden vastapainona harrastan käsitöitä, tanssia ja kuntonyrkkeilyä.

Digikouluttaja Viivi Väisänen
digitaalinen markkinointi
koulutus
somemarkkinointi