Virmaset Oy tarjoaa monipuoliset palvelut Kiuruvedellä

15.02.2023 - Uutiset

Torstaisin leijailee Kiuruveden Teollisuustiellä tuoksu, jonka paikalliset tunnistavat. Tuoksu tulee Gasthaus Palopaikan keittiöltä, jossa padassa kiehuu paikallista perinneruokaa, mykyrokkaa.

– Mitenhän tuon selittäisi, ettei tule väärä kuva, pohtii Janne Virmanen, toinen Virmaset Oy:n yrittäjistä.

– Se on tavallaan lihakeittoa, jossa on lisäksi mykyjä, verestä ja jauhoista tehtyjä paloja. Semmoinen yläsavolainen perinneruoka.

Rokkapadan ääressä ei kuitenkaan hääri Janne, vaan hänen vaimonsa Titta, joka on pyörittänyt Gasthaus Palopaikka-nimistä leirintäaluetta 7 vuotta. Leirintäalueen lisäksi Palopaikan palveluihin kuuluu kokoustilojen vuokraaminen ja ateriapalvelu, joka toimittaa päivittäin ruokaa koteihin ja yrityksiin sekä tämän vuoden alusta lähtien myös läheiselle päiväkodille.

Muiden aterioiden ohella keittiössä valmistetaan mykyrokkaa joka torstai. Palvelu on ilmeisen suosittu, tilauksesta valmistettavaa keittoa myydään kymmeniä litroja joka viikko, parhaimpina päivinä menee Jannen mukaan satakunta litraa. Myös ateriapalvelun asiakkaat valitsevat torstain kahdesta vaihtoehdosta mielellään juuri mykyrokan.

Titan ja Jannen palvelut ovat vasta yhdistyneet saman katon alle. Aiemmin sairaanhoitajan töitä tehnyt Janne aloitti vuonna 2019 oman yrityksensä ensin töiden ohessa tarjoten ensiapukoulutuksia. Talonmiespalvelut tulivat rinnalle seuraavana vuonna.

– Tiesin, kuinka paljon kyläläiset tarvitsevat tällaista palvelua, hän toteaa.

– Nyt talvella on hieman vähemmän kiireitä, enimmäkseen lumenluontia ja lumenpudotuksia katolta. Kesäisin on paljon ruohonleikkuuta ja muita pihatöitä, eräälle asiakkaalle tehtiin muutama päivä polttopuita. Teen myös remontti- ja rakennushommia, esimerkiksi maalausta.

Rakennustelineillä seisoo mies kurottaen kattoon käsillään.
Janne Virmaselta sujuu myös remointointi.

Janne tarjoaa myös erilaisia hyvinvointipalveluja, toimiipa teollisuustiellä myös kehystämö. Yhtenä palveluna Janne tarjoaa myös voinnin tarkastuskäyntejä. Sellaisen voi tilata, jos tulee huoli omaisensa voinnista, eikä itse pääse paikan päälle katsomaan. Toistaiseksi käyntejä ei ole varattu, mutta kiinnostusta on ollut.

– Monen ikäihmisen lapset asuvat muualla Suomessa, eivätkä kaikki ole esimerkiksi kotihoidon asiakkaita. Minä voin käydä katsomassa tilanteen ja olen läheisiin yhteydessä, mikäli jotakin huolenaihetta on.

Yritysten yhdistymisen taustalla oli ajatus, että asiakkaat voivat tilata kaikki palvelunsa samalta yritykseltä. Varsin laaja kattaus palveluita Virmasilla onkin.

– Kun työntää lusikkansa useaan soppaan, pysyy mieli virkeänä, Janne naurahtaa

Torstaisin tuo soppa on mykyrokkaa.