Apteekkipalvelut

Päivärannan apteekki
0,00 € / tuotekohtainen
ma-pe 9-20 , la 9-18 (su ja arkipyät suljettu)
Sijainti kartalla

Apteekki sijaitsee K-Citymarketin yhteydessä Päivärannan kauppakeskuksessa Kallansiltojen kupeessa. Kauppakeskuksen edessä on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa ja esteettömään apteekkiin on helppo tulla niin pyörätuolilla kuin lastenvaunujen, rollaattorin tai ostoskärryjen kanssa.

Lisätiedot palvelusta

Lääketurvallisuus – Lääkkeiden yhteisvaikutusten seuranta –
Lääkityksen tarkistuspalvelu

Reseptilääkettä ostaessa apteekin atk-ohjelmamme tarkastaa automaattisesti reseptilääkkeiden yhteisvaikutukset, myös aikaisemmin meiltä noudettujen reseptilääkkeiden osalta 13 kuukauden ajalta taaksepäin. Mikäli käytössä on itsehoitolääkkeitä tai muista apteekeista noudettuja lääkkeitä, mainitsethan niistä tarvittaessa lääkkeen oston yhteydessä, niin voimme tarkastaa myös mahdolliset yhteisvaikutukset niiden osalta. Oman lääkelistan/lääkekortin ylläpito onnistuu mm. sivuilla www.laakekortti.fi. Lääkekorttipohjia saat myös apteekistamme. Myös itsehoitolääkettä ostaessa on hyvä mainita pitkäaikaissairaudet tai -lääkitykset henkilökunnallemme sopivan hoidon varmistamiseksi.

Lääkityksen tarkistus on apteekin lisäpalvelu, joka edistää lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta. Palvelu soveltuu etenkin iäkkäille ja useita lääkkeitä käyttäville. Palvelussa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys (mukaan lukien itsehoitolääkitys) ja tarkistetaan epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin sekä tehdään huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille.
Tarkistusta varten tarvitsemme lääkelistan – pohjan saa apteekista tai sen voi tulostaa ja täyttää etukäteen: LÄÄKELISTA
Palveluun kuuluu yhteenvetokeskustelu (n. 30 min) farmaseutin/proviisorin laatiman tarkistusraportin pohjalta.
Yhteydenottopyyntö (ajanvaraus): paivarannan.apteekki(@)apteekit.net tai 044 74 74 774
Palvelumaksu 50 eur

Reseptien uusiminen ja säilytys

Sähköiset reseptit Uusintapyyntö voidaan tehdä omalle terveysasemallesi, 16 kk (vuoden voimassa olevat reseptit) tai 28 kk:n (2 vuotta voimassa olevat reseptit) sisällä reseptin määräämisestä. Lääkäri käsittelee uusimispyynnön 1-8 vuorokauden kuluessa.
Palvelumaksu 2 eur/resepti, korkeintaan 5 eur/kerta. Avainasiakkaille maksuton.

Yksityisillä lääkäriasemilla kirjoitetut reseptit (ei yli vuoden vanhoja) Uusimispyyntö voidaan tehdä puhelimitse.
Soitto-/palvelumaksu 5 eur/resepti.

Huom! Osa resepteistä saattaa edellyttää asiakkaan yhteydenottoa terveydenhuoltoon, jolloin niiden uusiminen ei onnistu apteekin kautta.

Yhteenvetotuloste sähköisistä resepteistä on maksuton lääkkeen toimituksen yhteydessä.
Palvelumaksu ilman lääkkeen toimitusta 2 eur.

Lääkejätteiden hävittäminen

Hävitämme puolestasi maksutta vanhentuneet ja käyttämättä jääneet kotitalouden lääkejätteet, elohopeaa sisältävät kuumemittarit sekä ruiskut ja neulat. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.). Jätekukon palautusohje.

Pakkaa muista jätteistä erilleen:

  • Jodipitoiset lääkkeet (Jodix, Betadine, Iodosorb)
  • Sytostaatit
  • Elohopeaa sisältävät kuumemittarit
  • Ruiskut ja neulat  pakataan läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.

Lääkkeet ja matkustaminen – Ulkomaille matkaavan todistukset reseptilääkkeistä

Lääkkeet mukaan ulkomaille: Kanta -ohje.

Ulkomaan matkaa varten reseptistä voidaan tehdä tarvittaessa englanninkielinen reseptijäljennös, josta käy ilmi lääkkeen määräyspäivä, määrääjä, lääkkeen nimi ja vaikuttava aine, annostus/käyttötarkoitus sekä viimeinen toimitus.
Palvelumaksu 2 eur/resepti, enintään 5 eur/kerta.

Schengen-todistusta suositellaan matkustettaessa Schengen-alueella ja mukana on huumausaineiksi tai psykotrooppisiksi valmisteiksi luokiteltavia lääkkeitä (lista Fimean sivuilla). Todistuksen kirjoittamiseksi tarvitaan passi tai henkilöllisyystodistus sekä alkuperäinen resepti ja lääkepakkaus. Kirjoitamme todistuksen Päivärannan apteekista ostetuista tuotteista. Schengen-todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Lisätietoja Fimean sivuilta.
Palvelumaksu 10 eur.

Erityislupavalmisteen lupahakemus

Erityislupavalmisteet ovat tuotteita, joilla ei ole voimassaolevaa myyntilupaa Suomessa. Tuotteen myyntiin anotaan erityislupaa Fimealta asiakas- ja reseptikohtaisesti. Lääkäri täyttää erityislupahakemuksen. Asiakas toimittaa reseptin ja erityislupahakemuksen apteekkiin ja apteekki tekee erityislupahakemuksen Fimeaan. Päätöksen saaminen kestää yleensä noin 2 viikkoa.

Fimean perimä lupamaksu:
Erityislupa 20 eur
Erityislupa kiireellisenä: 40 eur

Kansanterveysyhdyshenkilöt (astma, diabetes, sydänsairaudet)

Apteekissamme on kansanterveysohjelmien koordinoinnista vastaavia yhdyshenkilöitä, jotka ovat perehtyneet erityisesti astmaan, diabetekseen ja sydänsairauksiin sekä näiden lääkehoitoihin ja apuvälineisiin. Heidän kanssaan voit keskustella hoitosi onnistumiseen vaikuttavista asioista.

Liikkujan apteekki

Olemme Liikkuja apteekki, minkä päämääränä on sisällyttää terveysliikunta osaksi apteekkien kansanterveysohjelmia sekä tuoda terveysliikuntaa apteekkien arkeen ja osaksi asiakasneuvontatilanteita. Liikunnan Käypä hoito -suosituksen tavoitteena on edistää liikunnan käyttöä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä, sairauksien ehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa aikuisilla.

Verenpaineen mittaus

Apteekilla on asiakaskäytössä elektroninen verenpainemittari.

Induktiosilmukka

Apteekissa on käytössä kiinteä palvelupistesilmukka, jonka kautta puhe välittyy kuulokojeeseen häiriöttömästi ja langattomasti. Silmukka mahdollistaa luottamuksellisen keskustelun normaalilla äänenvoimakkuudella. Vahvistin löytyy reseptintoimituspisteestä, joka on merkitty T-merkillä.

Tutustu palveluntarjoajaan

Palveluksessanne

Toimialueet

Näytä enemmän >