Apteekkipalvelut

Siilinjärven apteekki
0,00 € / Tuotekohtainen
ARKISIN 8 - 20, LA 8 - 18, SU JA PYHÄT 11-15
Sijainti kartalla

Siilinjärven apteekki palvelee vuoden jokaisena päivänä. Apteekkiimme on helppo tulla lastenvaunujen, pyörätuolin tai rollaattorin avulla. Ulko-ovet aukeavat automaattisesti. Autoileville asiakkaille on varattu Drive-in asiointipiste. Drive-in-palvelu on avoinna arkisin klo 8-19, lauantaisin klo 8-16 sekä sunnuntaisin klo 11-15.

Lisätiedot palvelusta

Palvelut

  1. RESEPTIEN UUSIMINEN

Lääkettä voi hakea reseptillä, jos sitä on reseptissä jäljellä. Ajallisesti vanhentunut resepti tai resepti, jossa ei ole lääkettä jäljellä tulee uusia.

Kiireellisissä tapauksissa reseptejä voidaan tapauskohtaisesti uusia puhelimitse. Palvelun hinta on 3 euroa.

Kaikkia reseptejä ei kuitenkaan voida uusia apteekin kautta. Tällaisia reseptejä ovat mm. antibioottireseptit tai kuuriluontoisesti käytettävät silmätipat. Säännöllisiä lääkkeitä käyttävien on hyvä käydä lääkärin vastaanotolla vuosittain, ellei lääkärin kanssa ole muuta sovittu.

Sähköisten reseptien uudistamispyynnön lähettäminen: 1-3 reseptiä 3 euroa, määrän ylittäviltä resepteiltä 1 euro/resepti.

  1. LÄÄKKEIDEN KONEELLINEN ANNOSJAKELU

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu on palvelu, jossa asiakas saa annosjakeluun soveltuvat, säännöllisesti käytettävät tablettinsa ja kapselinsa pakattuina kerta-annospusseihin yleensä kahdeksi viikoksi kerrallaan. Tämän lisäksi asiakas saa ajan tasalla olevan lääkityskortin.

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu parantaa lääketurvallisuutta, edistää lääkehoidon onnistumista ja säästää lääkekuluissa. Lääkkeiden koneellinen annosjakelu sopii henkilöille, joilla on esim. runsaasti lääkkeitä jatkuvassa käytössä tai ongelmia lääkkeiden päivittäisessä annostelussa

Annosjakelu on maksullinen palvelu, johon kuuluu annospussien lisäksi kokonaislääkityksen tarkistus, lääkelistojen päivittäminen ja reseptien uusimisesta huolehtiminen. Palvelun hinta: 8,88 €/vk.

  1. LÄÄKEHOIDON TARKISTUS YHTEISTYÖKUMPPANIN TOIMESTA

Lääkehoidon tarkistuksessa selvitetään asiakkaan kokonaislääkitys, johon kuuluu reseptilääkkeiden lisäksi usein itsehoitolääkkeitä sekä esimerkiksi kivennäis- ja hivenaineita. Tarkoituksena on poistaa epätarkoituk-senmukaiset päällekkäisyydet sekä yhteensopimattomuudet. Lisäksi tarkastetaan lääkkeiden ottoajankohdat ja tarvittaessa lääkkeen soveltuvuus iäkkäiden hoidossa. Lääkehoidon tarkistuksen eroja lääkehoidon arviointiin ja kokonaisarviointiin on kuvattu alla olevassa taulukossa.

Lääkehoidon tarkistuksesta jää potilaalle kirjallinen raportti, jonka voi näyttää esimerkiksi hoitavalle lääkärille vuositarkastuksessa. Lääkäri voi käyttää lääkehoidon tarkistuksen yhteydessä tehtyä raporttia hoidon suunnittelussa.

Lääkehoidon tarkistus selkeyttää lääkehoidon kokonaisuutta sekä sisältää neuvontaa lääkkeiden oikeista käyttötavoista. Palveluun sisältyy enintään 30 minuutin keskustelu lääkehoidon tarkistuksessa tehdyistä havainnoista.

Lääkehoidon tarkistus on maksullinen palvelu, jonka hinta on: 50€ (sis.alv 24%).

  1. LÄÄKEHOIDON ARVIOINTI YHTEISTYÖKUMPPANIN TOIMESTA

Lääkehoidon arviointi on yksilöllinen lääkehoidon soveltuvuuden, tarpeen, tarkoituksenmukaisuuden ja taloudellisuuden arviointi. Arvioinnissa otetaan huomioon reseptilääkkeiden lisäksi myös itsehoitovalmisteet. Lääkkeiden annoksia arvioidaan yleisten hoitosuositusten lisäksi esimerkiksi verikokeiden tai verenpaine- ja verensokeritulosten perusteella. Alla olevassa taulukossa on esitetty lääkehoidon arvioinnissa huomioitavat asiat.

Aloittamisesta sovitaan aina kirjallisesti potilaan kanssa, mutta aloitteen lääkehoidon arvioinnille voi tehdä esimerkiksi omainen tai kotihoito. Tämän maksullisen palvelun lopuksi potilas ja/tai hoitava lääkäri saa yksityiskohtaisen raportin perusteluineen lääkehoidon kokonaisuudesta. Palvelunhinta on 60 €/h.

  1. VARMENNEKORTTIEN REKISTERÖINTIPISTE

Siilinjärven apteekin varmennekorttien rekisteröintipisteesta terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö voi tilata itselleen uuden varmennekortin esimerkiksi vanhentuneen, kadonneen tai särkyneen varmennekortin tilalle. Tarvittaessa voimme tehdä varakortin, joka on heti käyttövalmis.

Tarvitset mukaasi kuvallisen poliisin myöntämän henkilöllisyystodistuksen. Varaa aika etukäteen.

Tutustu palveluntarjoajaan

Palveluksessanne

Toimialueet