Terveysliikunta

Terveysliikunta on etenkin ikääntyville sopivaa, terveyttä edistävää liikuntaa. Sille ominaista on säännöllisyys ja kohtuullinen kuormitus. Liikunta pitää yllä liikkuvuutta ja hidastaa ikääntymisen mukanaan tuomaa lihaskatoa, samalla ehkäisten myös kaatumistapauksia. Terveysliikuntaa ohjaava henkilö on kouluttautunut liikunta-alan ammattilainen, esimerkiksi fysioterapeutti tai liikunnanohjaaja.Etkö löytänyt etsimääsi?
Tulosta listaus
Iisalmi, 2    
Kaavi, 2    
Kiuruvesi, 1    
Kuopio, 5    
Lapinlahti, 1    
Rautavaara, 1    
Siilinjärvi, 3    
Suonenjoki, 1    
Tuusniemi, 1    
Varkaus, 1    
Vieremä, 1    
 
Kotikäynnit
Kotitalousvähennys
Palvelusetelituottaja
Drop Down

Näytetään tulokset 1–8 / 9

Terveysliikunta

Terveysliikunta on hyvä lääke usean sairauden tai toimintakykyjen ongelmien kohdalla. Terveysliikunnan avulla voidaan edistää ikäihmisten toimintakykyä, ehkäistä sairauksia ja toiminnanvajauksia sekä parantaa itsenäistä selviytymistä. Tavoitteena on ylläpitää kokonaisterveyttä ja estää tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja. Terveysliikunta ylläpitää myös luiden kuntoa ja nivelten liikkuvuutta.

Terveysliikunnalla tarkoitetaan sellaista liikuntaa, jonka on osoitettu vaikuttavan edullisella tavalla terveyteen, eikä se aiheuta terveydellisiä haittoja tai vaaroja. Sen tulisi toistua riittävän useasti ja tarpeeksi kuormittavana. Kuormittavuudessa voi olla vaihtelua ja vähäiselläkin kuormituksella on jo myönteisiä vaikutuksia. Kohtuullisesti kuormittavaa liikuntaa on fyysinen aktiivisuus tai liikunta, jonka aikana hengästyy, mutta pystyy kuitenkin puhumaan. Ikäihmisillä reipas kävely täyttää hyvin tämän vaatimuksen ja liikunnan tulisi olla vaivatonta sekä mielekästä.

Liikkumisella on lisäksi positiivinen vaikutus psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin sekä mielenterveyteen, se myös vähentää ikääntymiseen liittyviä sairauksia. Liikunta vähentää dementiasairauksien todennäköisyyttä sekä pitää yllä itsenäistä toimintakykyä myös ikääntyessä. Arjen toiminnot vaativat asentohallintaa sekä tasapainoa ja lisäksi aktiivinen liikkuminen ehkäisee kaatumisia.

Tarjoomosta löydät ikäystävälliset, yksilölliset, luotettavat, ammattitaitoiset ja tarpeenmukaiset terveysliikuntapalvelut!

Terveysliikuntaa tarjoavat palveluntarjoajat löydät paikkakunnalta: Kuopio ja Siilinjärvi.