Esteettömyyssuunnittelu

Esteettömyyssuunnittelija auttaa remontoimaan asunnosta ikäihmisille turvallisen, mukavan ja esteettömän. Esteettömyyssuunnittelija käy asiakkaan kanssa läpi remontoitavan kohteen ominaispiirteet sekä asiakkaan toiveet ja tekee niiden pohjalta esteettömyyssuunnitelman.Etkö löytänyt etsimääsi?
Tulosta listaus
Kuopio, 1    
 
Kotikäynnit
Kotitalousvähennys
Palvelusetelituottaja
Drop Down

Näytetään ainoa tulos

Esteettömyyssuunnittelu

Esteettömyyssuunnitteluun kuuluu seuraavat vaiheet:

1. Alkukartoitus

Suunnittelija käy läpi remontoitavan kohteen ja suunnittelee muutokset, jotka tekevät asunnosta esteettömän ja miellyttävämmän ja turvallisemman ikäihmisille.

 

2. Esteettömyyssuunnittelu

Esteettömyyssuunnitelmassa huomioidaan kulkureitit ja tilat niin, että ne mahdollistavat liikkumista ja toimimista myös liikuntarajoitteisille ja pyörätuolia käyttäville.

Suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen. Esimerkiksi kylpyhuoneiden ja keittiöiden pinnat ja varusteet on tärkeää tarkistaa ja näin varmistaa niiden liukumattomuutta ja helppokäyttöisyyttä. Suunnitelma voi sisältää esimerkiksi kynnysten poistamista, leveämpien ovien asentamista ja liukukahvojen käyttöönottoa. Joskus myös mattojen valinnalla voidaan parantaa esteettömyyttä. Ikääntyneiden asiakkaiden näkökyvyn heikkeneminen huomioidaan suunniteltaessa valaistusta ja kontrasteja remonttikohteissa. Tavoitteena on luoda hyvin valaistuja tiloja ja selkeitä kontrasteja, jotka helpottavat havaitsemista ja näkemistä.

3. Henkilökohtainen neuvonta ja opastus

Valmis suunnitelma käydään läpi asiakkaan kanssa. Esteettömyyssuunnittelija varmistaa, että asiakas ymmärtää suunnitelman ja mahdollisen toteutettavan remontin vaikutukset asunnon esteettömyyteen. Pyydettäessä asiakkaalle annetaan myös kustannusarvio toteutettavasta remontista.