Kiropraktiikka

Kiropraktiikka on tuki- ja liikuntaelinten, erityisesti selkärangan, toimintahäiriöiden diagnosointiin, ehkäisyyn ja hoitoon toteutettavaa manipulaatiohoitoa. Kiropraktikko on virallisesti rekisteröity ammatinharjoittaja, jolla on lupa kiropraktikko-nimikkeen käyttöön.Etkö löytänyt etsimääsi?
Tulosta listaus
 

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.

Kiropraktiikka

Kiropraktikon tehtäviin kuuluu tutkia, hoitaa sekä ehkäistä toimintahäiriöitä, joita ilmenee ihmisen tukirangassa tai nivelissä. Erityisesti huomiota kiinnitetään lihasten, hermoston ja nikamien väliseen vaikutusmekanismiin.

Asiakkaan kipuja pyritään lievittämään ja poistamaan sekä palauttamaan toimintakykyä erilaisilla manipulaatio- ja pehmytkudostekniikoilla. Tähän tarkoitukseen on kehitetty omat hoitopöydät, joilla on keskeinen merkitys hoitojen onnistumiselle. Nikamien manipulaation ei ole kivuliasta ja kiropraktikko on saanut kattavan koulutuksen manipulaatiohoitojen suorittamiseen.

Kiropraktikko hoitaa ja tutkii käsillään. Vaivojen diagnosointiin voidaan käyttää erilaisia tutkimusvälineitä kuten refleksivasaraa, stetoskooppia sydämen ja keuhkojen kuunteluun, verenpainemittaria sekä ihontunnon tutkimiseen tarvittavia välineitä. Tutkimuksissa voidaan tehdä myös erilaisia neurologia, ortopedisiä ja kiropraktisia testejä. Kiropraktikko tekee haastattelun ja tutkimusten perusteella sinulle yksilöllisen hoitosuunnitelman.

Kiropraktikko tunnustelee niveliä ja erilaisissa liikkeillä ja otteilla avaa nivelissä olevia lukkoja. Hoitopöytä on tässä apuna, jotta käsittelyyn saadaan lisää tarkkuutta, eikä asiakasta tarvitse turhaa rasittaa. Hoidon aikana mahdollisesti kuuluvia naksahduksia ei tarvitse pelästyä, vaan ne johtuvat nivelpussin vapautuvasta paineesta. Äänellä ei ole hoidossa kuitenkaan olennaista merkitystä. Hoidon jälkeen asiakkaalle tulee vapautunut olo, kun nivelet voivat taas liikkua normaalisti. Kun nivelessä oleva lukkiuma on saatu korjattua, nivelen toiminta normalisoituu ja niveltä ympäröivä lihaksisto ja hermosto voi toimia taas vapaasti.

Tarjoomosta löydät ikäystävälliset, yksilölliset, luotettavat, ammattitaitoiset ja tarpeenmukaiset kiropraktiikan palvelut!

Kiropraktiikkapalveluja tarjoavat palveluntarjoajat löydät paikkakunnilta: Kuopio.