Jalkojen hoito (jalkaterapeutti tai jalkojen hoitaja)

Jalkaterapeutti tai jalkojen hoitaja auttaa ja neuvoo myös jalkojen hoitoon liittyvissä erikoiskysymyksissä sekä hoito- ja apuvälineiden hankinnassa. Palveluntarjoajalla tulee olla nimikkeensä tasoinen osaaminen vaativienkin jalkaongelmien hoitoon. Jalkaterapeutin ja jalkojenhoitajan erityisosaamista ovat jalkaongelmia ehkäisevä hoito sekä jalkojen sairausperäisten ongelmien (esim. diabetes, reuma, psoriasis, sydän- ja verisuonisairaudet) hoito. Jalkojen hoitoa antava työntekijä on virallisesti rekisteröity ammatinharjoittaja, jolla on lupa jalkojenhoitaja ja/tai jalkaterapeutti (AMK) -ammattinimikkeen käyttöön.

Tulosta listaus
 
Alv 0 %
Kotikäynnit
Kotitalousvähennys
Palvelusetelituottaja

Näytetään kaikki 4 tulosta

Jalkojen hoito (jalkaterapeutti tai jalkojen hoitaja)

Jalkojen hoito antava työntekijä on virallisesti rekisteröity ammatinharjoittaja, jolla on lupa jalkojenhoitaja ja/tai jalkaterapeutti-ammattinimikkeen käyttöön. Ikäihmisten jalkojen terveydestä huolehtiminen on olennaista toimintakyvyn, turvallisen liikkumisen sekä yleisen terveyden kannalta. Terveet ja kivuttomat jalat pitävät toimintakykyä yllä ja edistää arjessa selviytymistä.

Jalkaterapeutti on erikoistunut alaraajojen terveydenhoitoon, kuntoutukseen ja erilaisten vaivojen ennaltaehkäisyyn. Yleisimmin jalkaterapiaan hakeudutaan erilaisten kiputilojen vuoksi kuten kantakipu, erilaisten virheasentojen vuoksi mm. lättäjalka tai vaivaisenluu sekä ihomuutosten takia esimerkiksi känsät tai syylät. Jalkaterapian tarvetta kasvattavia tekijöitä ovat alaraajojen kuormitus, ikä sekä erilaiset sairaudet. Jalkaterapeutti tutkii ja toteaa vaivat ensimmäisellä hoitokerralla, jonka jälkeen pystytään valitsemaan oikeanlainen hoitomuoto.

Jalkaterapeutti myös ohjaa asiakasta omahoidossa sekä kenkien ja jalkaterän apuvälineiden valinnoissa. Jalkaterapiassa hieronnalla voidaan tasapainottaa lihasten toimintaa ja nivelten mobilisaatiolla voidaan helpottaa ja poistaa kiputiloja sekä lisätään nivelen liikkuvuutta. Jalkaterapeutti laatii aina yksilöllisen harjoitusohjelman asiakkaalle lihastasapainon palauttamiseksi jalkateriin ja alaraajoihin.

Myös jalkojen hoitajat on alaraajojen ja jalkaterän alueen vaivojen sekä ongelmien asiantuntija. Osaamisalueeseen kuuluu jalkaongelmia ehkäisevä ja jalkojen toimintaa ylläpitävä hoito, erilaisten sairausperäisten ongelmien hoito (diabetes, reuma, psoriasis, sydän- ja verisuonisairaudet) ja lisäksi ohjaus omahoidossa sekä jalkineiden ja apuvälineiden valinnassa.

Tarjoomosta löydät ikäystävälliset, yksilölliset, luotettavat, ammattitaitoiset ja tarpeenmukaiset jalkaterapeutit ja jalkojen hoitajat!

Jalkaterapeutin ja jalkojen hoitajan palveluja tarjoavat palveluntarjoajat löydät paikkakunnilta: Kuopio ja Siilinjärvi.