Lyhytaikainen palveluasuminen

Lyhytaikainen palveluasuminen on tilapäinen palveluasumisen yksikössä toteutettava ajanjakso, useimmiten kestoltaan 2-14 vuorokautta. Tavoitteena on asiakkaan toimintakyvyn parantaminen ja/tai omaishoitajan/omaisten vapaiden mahdollistaminen.Etkö löytänyt etsimääsi?
Tulosta listaus
Keitele, 1    
Kuopio, 4    
Varkaus, 1    
 
Kotikäynnit
Kotitalousvähennys
Palvelusetelituottaja
Drop Down

Näytetään kaikki 6 tulosta

Lyhytaikainen palveluasuminen

Lyhytaikaisella palveluasumisella voidaan tukea iäkkäiden kotona asuvien terveyttä ja hyvinvointia. Lyhytaikaisen palveluasumisen asiakkaat asuvat pääsääntöisesti vielä omassa kodissa, mutta viettävät ennalta sovitun ajankohdan hoiva-asumisen yksikössä. Lyhytaikainen palveluasuminen tukee myös hoitavien omaisten ja omaishoitajien voimavaroja. Lyhytaikaisen palveluasumisen jaksoa voidaan toteuttaa myös silloin, jos toimintakyky on huonontunut ja tarvitaan uudelleen kuntouttamista tai vaikka kuntoutumiseen pitkän sairaalajakson jälkeen.

Lyhytaikaishoidolla pyritään ylläpitämään ja edistämään tavoitteellisesti ikääntyneiden toimintakykyä sekä lisätä voimavaroja kotona pärjäämiseen. Jaksot toteutuvat aina asiakkaan tarpeen mukaisesti ja voivat toistua säännöllisin väliajoin. Ajankohdat suunnitellaan asiakkaan ja omaisten kanssa yhteistyössä. Lyhytaikaisen palveluasumisen jaksojen pituus on yleensä yhdestä kahteen viikkoa.

Lyhytaikainen palveluasuminen sisältää toimintakykyä ylläpitävää ja kuntouttavaa hoivaa ja hoitoa, ulkoilua ja liikuntaa, ateria- ja vaatehuollon, peseytymispalvelut, siivouspalvelut sekä muita tarvittavia palveluita ympärivuorokautisesti. Palvelua on tarjolla julkisilla ja yksityisillä palveluntuottajilla.

Tarjoomosta löydät ikäystävälliset, yksilölliset, luotettavat, ammattitaitoiset ja tarpeenmukaiset lyhytaikaisen palveluasumisen palveluntarjoajat!

Lyhytaikaista palveluasumista tarjoavat palveluntarjoajat löydät paikkakunnalta: Kuopio.