Palveluasuminen

Palveluasuminen tarkoittaa asiakkaan siirtymistä asumaan pitkäaikaisesti palveluasumisen yksikköön. Palveluasumisessa tarjotaan erilaisia tukipalveluita, kuten lääkkeiden antamista tai peseytymisapua, ilman että asumisen tukitarpeet ovat vielä ympärivuorokautisia. Palveluntuottajan tulee käydä asiakkaan kanssa läpi palvelun sisältö ja sen kustannukset. Asiakkaan kanssa tehdään etukäteen kirjallinen sopimus palveluista. Palveluasumisen tarkemmat vaatimukset määrittelevät Valvira, aluehallintoviranomaiset sekä kaupunki/kunta.

Tulosta listaus
 

Näytetään kaikki 7 tulosta

Palveluasuminen

Palveluasuminen on tarkoitettu ikäihmisille, jotka eivät tarvitse välttämättä vielä ympärivuorokautista hoivaa ja hoitoa, mutta kaipaavat asumiseen tukea ja turvaa. Palveluasumisessa asut omassa asunnossa, jonka saat kalustaa omilla tutuilla ja turvallisilla huonekaluilla sekä tavaroilla ja luoda asunnostasi omanlaisen.

Palveluasumisessa asukkailla on tiivis yhteisö ja käytössä yhteisiä tiloja, joissa viettää aikaa toisten asukkaiden kanssa ja järjestetään yhteistä toimintaa. Palveluasuminen lievittää myös mahdollisia yksinäisyyden tai turvattomuuden tunteita.

Palveluasumisessa hoivan ja hoidon tarpeesi määritellään yksilöllisesti tarpeidesi mukaan. Palveluasumisen hoitosuunnitelmaa päivitetään tasaisesti tai mikäli kuntoisuuteen tulee muutoksia. Palveluasumisesta maksetaan vuokraa vuokrasopimuksen mukaisesti ja tarvitsemistasi palveluista peritään asiakasmaksuja. Palveluasunnot voivat sijaita palvelutaloissa tai palvelukeskuksissa, mutta palveluasumista voidaan joissakin tapauksissa tarjota myös yksittäisinä asuntoina.

Tarjoomosta löydät ikäystävälliset, yksilölliset, luotettavat, ammattitaitoiset ja tarpeenmukaiset palveluasumisen yksiköt!

Palveluasumista tarjoavat palveluntarjoajat löydät paikkakunnalta: Kuopio.