Palveluasuminen

Palveluasuminen tarkoittaa asiakkaan siirtymistä asumaan pitkäaikaisesti palveluasumisen yksikköön. Palveluasumisessa tarjotaan erilaisia tukipalveluita, kuten lääkkeiden antamista tai peseytymisapua, ilman että asumisen tukitarpeet ovat vielä ympärivuorokautisia.Etkö löytänyt etsimääsi?
Tulosta listaus
Keitele, 1    
Kuopio, 8    
Lapinlahti, 1    
Siilinjärvi, 1    
Varkaus, 2    
 
Kotikäynnit
Kotitalousvähennys
Palvelusetelituottaja
Drop Down

Näytetään tulokset 1–8 / 13

Palveluasuminen

Palveluasuminen on tarkoitettu ikäihmisille, jotka eivät tarvitse välttämättä vielä ympärivuorokautista hoivaa ja hoitoa, mutta kaipaavat asumiseen tukea ja turvaa. Palveluasumisessa asutaan omassa asunnossa, jonka saa kalustaa omilla tutuilla ja turvallisilla huonekaluilla sekä tavaroilla ja luoda asunnosta omanlaisen.

Palveluasumisessa asukkailla on tiivis yhteisö ja käytössä yhteisiä tiloja, joissa viettää aikaa toisten asukkaiden kanssa ja järjestetään yhteistä toimintaa. Palveluasuminen lievittää myös mahdollisia yksinäisyyden tai turvattomuuden tunteita.

Hoivan ja hoidon tarpeesi määritellään yksilöllisesti tarpeidesi mukaan. Palveluasumisen hoitosuunnitelmaa päivitetään tasaisesti tai mikäli kuntoisuuteen tulee muutoksia. Palveluasumisesta maksetaan vuokraa vuokrasopimuksen mukaisesti ja tarvitsemistasi palveluista peritään asiakasmaksuja. Palveluasunnot voivat sijaita palvelutaloissa tai palvelukeskuksissa, mutta palveluasumista voidaan joissakin tapauksissa tarjota myös yksittäisinä asuntoina.

Palveluntuottajan tulee käydä asiakkaan kanssa läpi palvelun sisältö ja sen kustannukset. Asiakkaan kanssa tehdään etukäteen kirjallinen sopimus palveluista. Palveluasumisen tarkemmat vaatimukset määrittelevät Valvira, aluehallintoviranomaiset sekä kaupunki/kunta.

Tarjoomosta löydät ikäystävälliset, yksilölliset, luotettavat, ammattitaitoiset ja tarpeenmukaiset palveluasumisen yksiköt!

Palveluasumista tarjoavat palveluntarjoajat löydät paikkakunnalta: Kuopio.