Ystäväpalvelu

Ystäväpalvelun ensisijainen tehtävä on sosiaalisen kanssakäymisen tarjoaminen. Ystävällä on aikaa kysellä kuulumiset ja jutustella asiakkaan elämän ajankohtaisista aiheista.  Ystäväpalvelun palvelutarjoaja ei suorita hoidollisia ja/tai hoivallisia toimenpiteitä, mutta voi erikseen sovittaessa auttaa asiakasta esimerkiksi harrastusten ja/tai asioinnin parissa. Ystäväpalvelu perustuu keskinäiselle kunnioitukselle ja luottamukselle ja palveluntarjoaja on vaitiolovelvollinen. Jos palveluntarjoajalla kuitenkin herää huoli asiakkaan hyvinvoinnista tai arjessa selviämisestä, on hän velvollinen ilmoittamaan tilanteesta asiaankuuluvalle taholle. Palveluntarjoajalta ei vaadita mitään tiettyä koulutuspohjaa, mutta edellytetään soveltuvuutta palveluammattiin, erinomaiset vuorovaikutustaidot sekä yhteistyökykyisyyttä. Etkö löytänyt etsimääsi?
Tulosta listaus
Iisalmi, 9    
Joroinen, 5    
Kaavi, 4    
Keitele, 4    
Kiuruvesi, 7    
Kuopio, 18    
Lapinlahti, 8    
Leppävirta, 6    
Pielavesi, 5    
Rautalampi, 4    
Rautavaara, 5    
Siilinjärvi, 12    
Sonkajärvi, 6    
Suonenjoki, 5    
Tervo, 5    
Tuusniemi, 5    
Varkaus, 6    
Vesanto, 4    
Vieremä, 7    
 
Kotikäynnit
Kotitalousvähennys
Palvelusetelituottaja
Drop Down

Näytetään tulokset 1–8 / 24

Ystäväpalvelu

Ystäväpalvelu on toimintaa, jossa tarjotaan seuraa arjen eri tilanteisiin. Moni ikäihminen saattaa kokea yksinäisyyttä ja arki tuntuu yksipuoliselta. Ystäväpalvelu on hyvä vaihtoehto jos ikäihmisen lähipiiri on pieni, läheiset ja ystävät asuvat kaukana ja tuntee yksinäisyyttä arjessaan. Sosiaalinen aktiivisuus on tärkeä osa ikäihmisen elämää joka lisää myös turvallisuuden tunnetta.

Ystäväpalvelun toiminta suunnitellaan ikäihmisen kanssa yhdessä, jotta tekeminen on mielekästä. Lähtökohtana on, että asiakkaan omat toiveet, kiinnostuksen kohteet ja mieltymykset kuullaan. Joskus pelkkä seurakin riittää, eikä toimintaa tarvitse välttämättä olla. Ystäväpalvelun toiminta voi kuitenkin sisältää esimerkiksi yhdessä ulkoilua, harrastuksiin osallistumista yhdessä, avuksi asiointikäynteihin, lehtien lukemista tai vaikka valokuvien katselua ja muistelua. Yhteiset aktiviteetit sisällä tai ulkona tukevat ikäihmisen muistia ja vähentää stressiä.

Tarjoomosta löydät ikäystävälliset, yksilölliset, luotettavat, ammattitaitoiset ja tarpeenmukaiset ystäväpalvelut!

Ystäväpalvelua tarjoavat palveluntarjoajat löydät paikkakunnalta: Kuopio ja Lapinlahti.