Veteraani- ja sotainvalidipalvelut

Live-säätiö
0,00 €
9-12
Sijainti kartalla

Sotainvalidilla on oikeus sotilasvammalain nojalla tarkistuttaa yleinen terveydentilansa kerran kalenterivuodessa. Sotainvalidille voidaan varata erikoistutkimusaika silloin, kun tarvitaan selvitys jonkin uuden oireen tai epäillyn sairauden tutkimiseksi. Edellytyksenä erikoistutkimukseen on vähintään 10 % työkyvyttömyysaste, lääkärin lähete tai tutkimusmääräys. Tutkimukseen haetaan etukäteen maksusitoumus Valtiokonttorilta.

Lisätiedot palvelusta

Sotainvalidien terveydentilan tarkastus

Yleisen terveydentilan tarkastus sisältää:

  • Enintään kaksi lääkärikäyntiä
  • Laboratoriotutkimukset PVK ja fs-Krea ja tarvittaessa – mikäli lääkäri pitää tarpeellisena – voidaan sisällyttää myös muita tutkimuksia.

Sotainvalidien neuvontapalvelu

Palvelu opastaa, auttaa ja tukee sotainvalideja, heidän puolisojaan ja leskiään ratkaisemaan oma elämäntilanteensa niin, että he voivat selviytyä kotona mahdollisimman pitkään.

Neuvontapalvelu avustaa korvausturva- ja etuisuushakemuksissa, sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisessä ja apuvälinehankinnoissa. Veteraanit puolisoineen/leskineen sekä lotat voivat saada neuvoa kuntoutushakemusten tekemiseen.

Liven neuvontapalveluun kuuluvat osastot:
Iisalmi (Sukeva) · Juankoski (Säyneinen) · Kaavi · Keitele · Kiuruvesi · Kuopio (Karttula) · Lapinlahti · Leppävirta · Maaninka · Muuruvesi · Nilsiä · Pielavesi · Pyhäjärvi · Rautalampi · Rautavaara · Siilinjärvi · Sonkajärvi · Suonenjoki · Tervo · Tuusniemi · Varpaisjärvi · Vehmersalmi · Vesanto · Vieremä · Heinävesi · Ilomantsi · Joensuu · Juuka · Kitee · Kontiolahti · Lieksa · Liperi · Nurmes · Outokumpu · Polvijärvi · Rääkkylä · Tohmajärvi · Valtimo

Sotainvalidien ympärivuorokautinen hoito, intervallihoito ja päivätoiminta

Ympärivuorokautisen hoidon avulla tuetaan ja edistetään asiakkaan toimintakykyä, hyvinvointia, turvallisuutta ja hyvää elämänlaatua. Jaksottaisen hoidon tavoitteena on tukea kotona pärjäämistä.

Intervallihoidossa asiakas asuu vielä osittain kotona. Kotona ja palveluyksikössä olo vuorottelevat asiakkaalle tehdyn yksilöllisen suunnitelman mukaisesti.

Päivätoiminnassa edistetään asiakkaan hyvinvointia, turvallisuutta, omatoimisuutta ja kotona selviytymistä.

Sotainvalidien hoitopalvelut koskevat vähintään 20 % sotainvalidia, jolla on mahdollisuus päästä pysyvään tai intervallihoitoon tai osallistua päivätoimintaan, jos hän ei terveydentilansa heikentymisen vuosi selviydy enää kotona tai tarvitsee ajoittaista tukea. Palvelut koskevat myös sotilasinvalideja.

Sotainvalidien ja veteraanien laitos-, päivä- ja avokuntoutus

Sotainvalidien kuntoutus myönnetään vuosittain Valtiokonttorin kautta. Kuntoutusta saavat kaikki yli 10% sotainvalidit. Veteraanikuntoutusta voivat saada ne veteraanit, joilla on rintamatunnus. Rintamaveteraani on oikeutettu kuntoutukseen joka vuosi.

Rintamaveteraanin aviopuoliso voi hakea  samanaikaisesti rintamaveteraanin kanssa laitoskuntoutusta, jonka tarpeen arvioi lähettävä taho. Kuntoutuksen kustantaa valtio, mutta myöntämisestä päättää oma kunta. Kuntoutusta haetaan oman paikkakunnan terveyskeskuksen kautta.

Lotat ja pikkulotat hakeutuvat kuntoutukseen Lotta Svärd -säätiön kautta hakemuslomakkeella tai vapaamuotoisella hakemuksella, jossa on selvitys lottana toimimisesta.

Kuntoutuksesta vastaa moniammatillinen tiimi.

Tutustu palveluntarjoajaan

Palveluksessanne

Toimialueet

Näytä enemmän >

Palveluntarjoajalta lisäksi